Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αναίρεση ποινής για Καλούση!!! Μπράβο στον Αρειο Πάγο...

Δύο χρόνια φυλακής γλίτωσε ο Ευάγγελος Καλούσης...
καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία ο Καλούσης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών.



Την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου αναίρεσε ο Άρειος Πάγος
. Με την απόφαση είχε καταδικαστεί ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες".
Με την υπ' αριθμ. 438/2011 απόφασή του ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση είναι ασαφής, ελλιπής, τυπική και δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα.
Παράλληλα, οι αεροπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η καταδικαστική απόφαση δεν συμπεριλαμβάνει τα πραγματικά περιστατικά που θεμελιώνουν ότι ο Ευάγγελος Καλούσης είχε όντως πρόθεση.
Πρέπει όμως να σημειωθεί εδώ πως ο Ε. Καλούσης έχει εξαγοράσει την ποινή του, οπότε μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου πρέπει να του επιστραφεί το ποσό που κατέβαλε για τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική.
Υπενθυμίζεται ότι ο Καλούσης το Δεκέμβριο του 2010 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 12 ετών για τη συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου