Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αμύθητα ποσά ξοδεύει για να σωθεί ο Στρος Καν


Καθημερινά κλείνει πίσω του την πόρτα στο διαμέρισμα που ενοικιάζει έναντι 50.000 δολαρίων το μήνα στο λαμπερό Μανχάτανγια να συναντηθεί με τον δικηγόρο του, που του κοστίζει σχεδόν 1.500 δολάρια την ώρα, ενώ την ίδια ώρα τον φυλάει σωματοφύλακας για...

1.000 ευρώ την ημέρα… Ο λόγος για τον Στρος Καν, ο οποίος φαίνεται ότι έχει σκοπό να ξοδέψει πολλά για να κλείσει με αίσιο τέλος για εκείνον η δικαστική περιπέτεια που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες στη σουίτα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ.

Βέβαια, ιδιαίτερο πρόβλημα δεν υπάρχει διότι η γνωστή Γαλλίδα δημοσιογράφος και σύζυγος του Στρος Καν, Αν Σινκλαίρ είναι πολυεκατομμυριούχος και στηρίζει ηθικά και πρακτικά τον πρώην ισχυρό άντρα του ΔΝΤ. Εκείνος από την πλευρά του ευελπιστεί ότι τα χρήματα θα «διώξουν» το σκάνδαλο μακριά, ξεπλένοντας ταυτόχρονα το όνομα και την τιμή του.

«Όταν το χρήμα ρέει, ξέρεις πως η δικαιοσύνη θα είναι με το μέρος σου. Και δεν εννοώ με το να χρηματίσεις κόσμο, αλλά με το μπορείς να είσαι καλυμμένος από παντού έχοντας πλάι σου τους καλύτερους συνηγόρους υπεράσπισης», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ο δικηγόρος Τοντ Χένρυ.

Όσο για τον Μπέντζαμιν Μπράφμαν που ηγείται της ομάδας συνηγόρων υπεράσπισης στην υπόθεση, λέει πως είναι θέμα του Στρος Καν «να σκεφτεί και να αποφασίσει το πόσο θα του κοστίσει η ελευθερία του».

Ο Μπράφμαν έχει υπερασπίσει στο παρελθόν πολλά γνωστά ονόματα όπως τον Μάικλ Τζάκσον. Συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι τιμές ανά ώρα κυμαίνονται μεταξύ 500 και 1.500 ευρώ με τον Μπράφμαν πιθανότατα να πληρώνεται με το ανώτατο ποσό. Ενώ αναμένει να δικαστεί, ο Στρος Καν έχει βγει από τη φυλακή με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά.
 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου