Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Συνεχίζουν να μετατρέπουν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικα.




Όταν έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή το δημόσιο χρέος προς τους ιδιώτες ομολογιούχους ήταν περίπου 280 δις ευρώ. Ήδη με τα 110 δις ευρώ του μνημονίου 1, τα οποία παίρνουμε σε δόσεις και τα οποία πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην εξόφληση παλαιότερων ομολόγων προς τους τοκογλύφους ιδιώτες, στην ουσία μετατρέπεται μέρος από τα 280 δις ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά. Μένουν άλλα 170 δις....

Τώρα με το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα), το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέλθει τελικά σε....
περίπου 90 δις ευρώ, ίσως και παραπάνω (παίζεται αν θα είναι ενυπόθηκα), θα μετατραπούν τα αντίστοιχα χρέη προς ιδιώτες και αυτά σε διακρατικά. Άρα με τον τρόπο αυτό θα φτάσουμε τη μετατροπή σε 200 (110 + 90) δις ευρώ, καθόσον και τα 90 δις θα πάνε και αυτά κατ’ ευθείαν σε αποπληρωμή ιδιωτών τοκογλύφων ομολογιούχων..

Ταυτόχρονα υπάρχει δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση για εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ.  Και αυτά θα πάνε κατ’ ευθείαν στους ιδιώτες δανειστές, οπότε θα μείνει υπόλοιπο περίπου 30 δις ευρώ. Ήδη τις προάλλες κυκλοφόρησαν φήμες ότι διάφοροι ελληνικοί φορείς (μη τραπεζικοί, ακούστηκε κάτι για ασφαλιστικά ταμεία) αγοράζουν από την αγορά παλιά ομόλογα από ιδιώτες. Δηλαδή γίνεται προσπάθεια αγοράς μέρους από τα υπόλοιπα πιο πάνω 30 δις.

Γίνεται φανερό, ότι κοινός στόχος πλέον ελληνικής κυβέρνησης και τρόϊκας δεν είναι απλά η δανειοδότηση της Ελλάδας, αλλά η μετατροπή ολόκληρου του χρέους προς τους ιδιώτες τοκογλύφους (αγορές) σε χρέη της Ελλάδας προς τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το πρώτο μνημόνιο το έκανε η ΕΕ με στόχο να αποφύγει την πτώχευση της χώρας που θα διέλυε την ΕΕ και ταυτόχρονα να δώσει στην Ελλάδα, με το αζημίωτο βέβαια, τον απαραίτητο χρόνο να κάνει τις κατάλληλες διαρθρωτικές αλλαγές και να επανακάμψει στις αγορές. Ο Παπανδρέου όμως συνυπέγραψε ότι του δώσανε να υπογράψει, χωρίς να υπολογίζει εθνικές κυριαρχίες κ.λ.π.  με το δικό του στόχο να κερδίσει χρόνο και να διασώσει το κρατικοδίαιτο καθεστώς ΠΑΣΟΚ.

Τώρα και μετά την αναπόφευκτη αποτυχία του πρώτου μνημονίου, η μεν ΕΕ (το συνειδητοποίησε και η Γερμανία) θέλει να μετατρέψει ολόκληρο πλέον το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας σε διακρατικό, ώστε να μας ελέγχει η ίδια η ΕΕ, σκλαβώνοντας το λαό μας και ελέγχοντας τη χώρα μας, για να μην κινδυνεύει στο εξής να διαλυθεί από μια ξαφνική στάση πληρωμών της χώρας προς τους ιδιώτες, ο δε Παπανδρέου, αλλά και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, επιθυμούν να βάλουν το λαό στην πρέσα, διασώζοντας μόνιμα το κρατικοδίαιτο πολιτικό σύστημα, από τον κίνδυνο κατάρρευσης που θα επέφερε μια στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες ομολογιούχους.
Η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα κάνουν την πάπια και προσπαθούν να διασωθούν με πολιτική λαθροβίωση, σε βάρος του λαού.

Εμπόδιο στα σχέδιά τους πρέπει να μπει ο λαός.

Κατάρρευση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος τώρα.
Συντακτική Εθνοσυνέλευση για νέο δημοκρατικό Σύνταγμα, ώστε να αποφασίζουμε πλέον εμείς και όχι να ξεπουληθούμε σαν πρόβατα στα «σφαγεία»  της ΕΕ και των διεθνών τοκογλύφων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου