Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Άρση της επωνυμίας και ο ρόλος του Αρείου Πάγου..



Μετά από νέα γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, αίρεται η ανωνυμία των χρηστών που αναρτούν υβριστικά μηνύματα σε μπλογκ ή προβαίνουν σε άλλες παράνομες πράξεις. 
Η άρση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η άρση της επωνυμίας στην κοινωνία.



Χιλιάδες πολιτικοί, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοδημοσιογράφοι και δικαστικοί είναι στο απυρόβλητο επί δεκαετίες και θα πρέπει επιτέλους να γίνει άρση της επωνυμίας τους.
Δεν χρεοκόπησε τη χώρα ο ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου που βρίζει τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή ή τον Σημίτη. Ήταν ο Σημίτης, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ο Άρειος Πάγος να ταχθεί αμέσως υπέρ της άρσης της ασυλίας της επωνυμίας. Δεν είναι δυνατόν οι επώνυμοι να είναι πάντα στο απυρόβλητο μόνο και μόνο επειδή είναι επώνυμοι.
Στην Ελλάδα, η καλύτερη ασπίδα –μέχρι σήμερα- δεν ήταν η ανωνυμία. Ήταν η επωνυμία. Είμαι ο Μπόμπολας, ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης, κάνω ό,τι γουστάρω και δεν με αγγίζει κανείς.
Αν ο Άρειος Πάγος και η Δικαιοσύνη της χώρας είχαν σταθεί όλα αυτά τα χρόνια στο ύψος των περιστάσεων, η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, θα πρέπει να εξεταστούν κάποτε και οι ευθύνες των δικαστών.
Μάλλον οι δικαστές περιμένουν πρώτα να δουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να περικυκλώνουν -εκτός από τη Βουλή- και τα δικαστήρια. Θα το δουν.
Έχω γράψει επανειλημμένως πως το πιο μεγάλο πρόβλημα της χώρας σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία – το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η παντελής έλλειψη Δικαιοσύνης. Πρώτα χρεοκόπησε η Δικαιοσύνη και μετά η χώρα. Ορίστε, τρία -από τα πολλά- κείμενα για τη χρεοκοπία της Δικαιοσύνης:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου