Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο....ΟΤΕ !!!

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο στην Deutsche Telekom, με τους Γερμανούς να καταβάλουν 392 εκατ. ευρώ.


Πρόκειται για την πρώτη και πιο εύκολη διαδικασία αποκρατικοποίησης που περιλάμβανε το... μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Βάσει της συμφωνίας του 2008 η Deutsche Telekom ήταν ουσιαστικά υποχρεωμένη να αποκτήσει το 10% του ΟΤΕ εφόσον το Δημόσιο ασκούσε το σχετικό δικαίωμα πώλησης. Το τίμημα για το συγκεκριμένο ποσοστό καθορίστηκε με βάση την τρέχουσα -χαμηλότατη- τιμή της μετοχής του οργανισμού συν ένα "καπέλο" που προβλέπονταν από τη συμφωνία μετόχων. 
Μετά τη σημερινή συναλλαγή η Deutsche Telekomανεβάζει στο 40% τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, ενώ η απευθείας συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 10%. 
Η γερμανική πλευρά αναμένεται να εντείνει πια τις πιέσεις της για τη μείωση του κόστους λειτουργίας στον οργανισμό, και  διεκδικεί περικοπές σε παροχές προς το προσωπικό, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις  αλλά και μείωση των θέσεων εργασίας. Σήμερα στον ΟΤΕ απασχολούνται 12.000 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους εργάζονται με καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου