Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πούτιν. Εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε σαν την Ελλάδα, με απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας.


Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας χθες σε συνέδριο «αγροτικής διανόησης», απάντησε με λόγο ξεκάθαρο στις πιέσεις διαφόρων φορέων για την μη περικοπή κοινωνικών προγραμμάτων.
 Ως παράδειγμα προς αποφυγή έφερε φυσικά (όπως όλοι) την Ελλάδα και ειδικότερα είπε  «Δεν μπορούμε να συνθέτουμε... χρήματα από αέρα. Σημαίνει ότι οι βουλευτές σε τελική ανάλυση πρέπει να....
κάνουν διανομή των χρημάτων στα διάφορα άρθρα του προϋπολογισμού. Εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι, όπως η Ελλάδα και άλλα κράτη, όπου 120% και πλέον είναι το δημόσιο χρέος σε σχέση με το τι παράγει η χώρα ετησίως στο ΑΕΠ της. Αυτό είναι απώλεια κυριαρχίας. Η Ρωσία έτσι δεν μπορεί να υπάρξει, πρέπει να ζήσουμε αναλόγως των πόρων μας»¨.

Με λίγα λόγια ο Ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, αντί να πει ότι «λεφτά υπάρχουν», όπως κάποιος άλλος γόνος πολιτικής δυναστείας, πρόκρινε την διατήρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και ξεκαθάρισε ότι στο Ρωσικό κράτος οι δημόσιες δαπάνες δεν θα ξεπεράσουν τα δημόσια έσοδα.

Άντε τώρα να το εφαρμόσεις αυτό σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία, όπως η ελληνική και μάλιστα χωρίς (το κυριότερο) να έχει δικό της, αλλά ξένο νόμισμα..   


ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου