Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Είναι ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ! Κινδυνεύει να χαθεί και μέρος του 10ου μισθού!!!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής πανεπιστημίου ή οικονομολόγος ή να γνωρίζεις περίπλοκες εξισώσεις για να κάνει απλούς υπολογισμούς! Σε περίπτωση που οι πολιτικοί αρχηγοί κρατήσουν τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά συμφωνήσουν στη μείωση των κατώτατων αποδοχών από τα....
751 στα 600 ευρώ (που θα συμπαρασύρει και τους μισθούς όλων των....εργαζομένων προς τα κάτω) τότε ο κάθε εργαζόμενος θα χάσει όχι μόνο τους δυο παραπάνω μισθούς, αλλά και τον 12ο!!!!


Αν συνδυάσει και τα δυο τότε χάνεται μέρος και του 10ου μισθού!!! Απλά μαθηματικά είναι:ΔΕΙΤΕ ΤΟΠαράδειγμα 1
751 ευρώ χ 14 μισθοί = 10.514 ευρώ
600 ευρώ χ 14 μισθοί = 8.400 ευρώ
Απώλεια 2.114 ευρώ
Αν το διαιρέσουμε με το 751 (τον τωρινό βασικό μισθό) θα μας βγάλει απώλεια 2,8 μισθών!! Πάει και ο 12ος δηλαδή!


Παράδειγμα 2
Δείτε τι θα γίνει αν καταργούνταν μόνο 13ος και 14ος:
751 ευρώ χ 14 μισθοί = 10.514 ευρώ
751 ευρώ χ 12 μισθοί: 9.012 ευρώ
Απώλεια: 1.502 ευρώ


Παράδειγμα 3
Αν καταργηθούν οι δυο μισθοί και μειωθεί και ο κατώτατος:
751 ευρώ χ 14 μισθοί = 10.514 ευρώ
600 ευρώ χ 12 μισθοί = 7.200 ευρώ
Απώλεια: 3.314 ευρώ


Με άλλα λόγια χάνεται και ο 11ος και μέρος του 10ου μισθού!!!
Εργασιακή ομηρία; Μισθοί πείνας;
Για ποιά ανάπτυξη θα μιλάμε μετά; Πώς θα κινηθεί η πραγματική οικονομία;
Ποιός θα έχει λεφτά να φάει;
http://elnewsgr.blogspot.com/2012/02/10_06.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

http://aggeloiellas.blogspot.com/2012/02/10.html

1 σχόλιο:

 1. 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 9:00 πμ. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

  Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα κρίνει στις 9 Φεβρουαρίου, το αν θα πρέπει να αντικατασταθούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.
  Ο οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη παραπέμψει την υπόθεση για τη διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων

  Με αφορμή αυτή την υπόθεση πρέπει ο ελληνικός λαός να συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο στις 9 Φεβρουαρίου και να καταστήσει σαφές ότι:

  Κύριοι δικαστές αρκετά. Μην κουκουλώσετε και αυτή την υπόθεση. Φανείτε αντάξιοι της θέσης σας και γίνετε η αρχή για την σωτηρία της χώρας. Η πολιτική αποτυχία δοσίλογων δεν είναι αρκετή τιμωρία γι’ αυτά που έχουν γίνει. Απαιτείται η άρση βουλευτικής ασυλίας και η ποινική τους δίωξη. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να γίνεται αυτοί που τόλμησαν να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία. Αυτό είναι το χρέος σας απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία.

  Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και λοιποί διαπλεκόμενοι με διάφορους αντισυνταγματικούς νόμους περί “ ασυλίας”, “ ευθύνης υπουργών” κλπ έχουν εξασφαλίσει και τις πλάτες της δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης η οποία βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν αντιδρά και της οποίας οι “ λειτουργοί” για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να μην χάσουν τις αυξήσεις τους και τα αναδρομικά.

  Ο λαός πρέπει να διαδηλώσει εκεί που συμφέρει τον ίδιο και όχι εκεί που συμφέρει τη διαπλοκή. Έξω από τον Άρειο Πάγο πρέπει να διαδηλώνει και όχι έξω από τη Βουλή ή έξω από τα σπίτια των διεφθαρμένων. Οφείλει να κάνει τους επίορκους και ανεπαρκείς δικαστές να μην αισθάνονται ασφαλείς ούτε για μια στιγμή. Το αντίθετο πρέπει να κάνει με τους έντιμους. Ο λαός δεν έχει μόνο τη δύναμη να απειλεί, αλλά και να προστατεύει. Κάθε δικαστής που θα στραφεί εναντίον ακόμα και του πιο ισχυρού πολιτικού ή οικονομικού παράγοντα για να εκτελέσει το καθήκον του, πρέπει να γνωρίζει ότι σε αυτή του την προσπάθεια θα έχει την υποστήριξη σύσσωμου του ελληνικού λαού
  Το δικό μας χρέος ως πολίτες είναι να σας υποστηρίξουμε όσο κινείστε προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αντίθετη περίπτωση πάλι γνωρίζουμε ποιο είναι το χρέος μας.

  9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 9:00 πμ. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

  http://www.facebook.com/JusticeNowGR

  ΑπάντησηΔιαγραφή