Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η εφιαλτική διακυβέρνηση του κ Παπανδρέου

Δεν θυμάμαι να έχω γνωρίσει ξανά μια «ως εάν κυβέρνηση» υπαλλήλων των ΔΝΤ και  ΕΚΤ με τέτοια άθλια συμπεριφορά και τέτοιο θράσος από την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός κ Παπανδρέου υπερόπτης και εξουσιαστής περιφέρεται ανά τον κόσμο περιγράφοντας την Ελλάδα σαν χώρα διεφθαρμένων, σαν χώρα που μοιάζει με τον Τιτανικό που βουλιάζει......
βάζει περίστροφα πάνω στο τραπέζι, τα οπλίζει, απειλεί, γελοιοποιείται, υπακούει χωρίς να προβάλλει καμιά αντίσταση στα κελεύσματα της Τρόικας του διεθνούς κεφαλαίου, διαλύει τη χώρα, οδηγεί τους ΜΗ έχοντες στη φτώχια και την εξαθλίωση, αντιφάσκει, αυτοδιαψεύδεται συνεχώς και φυσικά καθημερινά επιδεικνύει το «παράστημά του», την «εξυπνάδα του», το «ενδιαφέρον του» για τη χώρα και το λαό της  και την «πολιτική του ικανότητα». Δεν πρέπει μα ξεχνάμε επίσης ότι ο κ Παπανδρέου εφαρμόζει μια εντελώς αδιαφανή εξωτερική πολιτική με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το που οδηγούμαστε και στις σχέσεις μας με τους γειτόνους μας.
Ο υπουργός οικονομικών  περιφέρεται και αυτός ανά τον κόσμο συκοφαντώντας επίσης τη χώρα, φοβισμένος  και υπάκουος στις διαταγές των αφεντικών του της Τρόικας. Υπόσχεται συνεχώς ότι δεν θα εφαρμόσει αντιλαϊκές  οικονομικές πολιτικές και αυτοδιαψεύδεται την επομένη χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ντροπή.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (ο υπουργός εξωτερικών δηλαδή των Ιμίων και του Οτσαλάν), περιφέρεται με απίστευτη προκλητικότητα και χυδαιότητα, βρίζει τους εργαζόμενους, βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ταυτίζει τους φαύλους του καθεστώτος συλλήβδην με ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, με την κάλυψη φυσικά της κυβέρνησης και προσωπικά του κ Παπανδρέου.
Ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης κ Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται να είναι πληροφοριοδότης των Αμερικάνων, πράγμα που και ο ίδιος αποδέχεται χωρίς καμία ντροπή, ένα γεγονός που σε άλλες εποχές θα προκαλούσε σεισμό στη χώρα και που πέρασε, με την συμβολή των ΜΜΕ και της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης, χωρίς σχεδόν καμιά αντίδραση.
Οι βουλευτές του κόμματος, με εξαίρεση όσους αντέδρασαν και διαγράφτηκαν, γκρινιάζουν δήθεν για τα ανάλγητα μέτρα και τους αντιλαϊκούς νόμους με περισσή υποκρισία και ύστερα στην βουλή τους υπερψηφίζουν χωρίς κανένα δισταγμό.
Τα ΜΜΕ κρατικά και μη, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, σε μία πρωτοφανή επίδειξη παραπληροφόρησης, απόκρυψης, διαστρέβλωσης, συκοφάντησης και θράσους  θυμίζουν την ΥΕΝΕΔ επί δικτατορίας του Παπαδόπουλου.
Η κυβέρνηση του κ Παπανδρέου είναι «Ξένη» προς  τα συμφέροντα της χώρας, των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Όλες της οι ενέργειες δείχνουν πως είναι μια κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο υπηρετεί πιστά και μια κυβέρνηση εχθρική προς τα συμφέροντα του λαού.
Σε άλλες περιόδους θα τους είχανε πάρει με τις  πέτρες και τα κυβερνητικά ανδρείκελα θα έφευγαν νύχτα, στα κρυφά.
Σήμερα όμως έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός, έχουν  ενοχοποιηθεί έντεχνα οι πολίτες και το καθεστώς εξουσίας είναι εντελώς υποταγμένο στην παγκόσμια οικονομική δικτατορία. Θα λέγαμε ότι η παραδοσιακή κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει οδηγηθεί σε μία οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά αυταρχικά. (Στην πράξη η βουλή δεν εκτελεί νομοθετική εξουσία αλλά επικυρώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις) Το κράτος, τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα συνδικάτα,  τα ΜΜΕ είναι πιόνια σε αυτά τα διεθνή κέντρα εξουσίας. Ακόμα και τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν πέσει θύματα αυτής της εξουσίας, δεν παράγουν ιδέες, πολιτική, προτάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο αλλά (αν δεν περιμένουν την Δευτέρα παρουσία, όπως το ΚΚΕ) αναλίσκονται σε εσωτερικές συγκρούσεις αποσύνθεσης. Δεν υπάρχουν δυνάμεις πολιτικές ή κοινωνικές (ακόμα) που να αντισταθούν σε αυτό τον τυφώνα.
Ίσως κάπου βαθιά  ελπίζουμε να διενεργούνται οι διαδικασίες ωρίμανσης και συνειδητοποίησης του λαού, που θα οδηγήσουν τους πολίτες  στην απόρριψη αυτής της κοινωνικής εφιαλτικής μεταλλαγής. Η αντίσταση των πολιτών στις αυξήσεις εισιτηρίων και διοδίων και η αντίσταση του λαού της Κερατέας παρά την συστηματική τους δυσφήμιση από κυβέρνηση και ΜΜΕ ίσως είναι οι πρώτες ακτίνες φωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου