Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Σκόπια:Αποσύρουν το Αστέρι της Βεργίνας από κρατικά πτυχίαΣκόπια:Αποσύρουν το Αστέρι της Βεργίνας από κρατικά πτυχία Αποσύρει το κρατικό πανεπιστήμιο του Στιπ των Σκοπίων τη χρήση του αστεριού της Βεργίνας, το οποίο απεικονίζεται στα πτυχία τα οποία απονέμει στους αποφοίτους του.
Η απόσυρση έγινε έπειτα από έγγραφη παρέμβαση του ...υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπιών προς το πανεπιστήμιο, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι....
σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 2 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, τα Σκόπια υποχρεούται να μην χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο της Βεργίνας σε όλες του τις μορφές.


Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του κρατικού πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ (πόλη στο κεντρικό τμήμα της ΠΓΔΜ), το οποίο ιδρύθηκε το 2007.

Τόσο ο πρωθυπουργός των Σκοπιών, Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και ο υπουργός Παιδείας, Νίκολα Τοντόροφ, μετά το σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε, δήλωσαν άγνοια και πρόσθεσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάμειξη στην απεικόνιση του αστεριού της Βεργίνας στα πτυχία που απονέμει το εν λόγω πανεπιστήμιο.http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου