Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Sunday Times: Πωλείται ο Παρθενών, καλέστε για πληροφορίες τον Γιώργο Παπανδρέου

Με μια φωτογραφία πινακίδας πώλησης του Παρθενώνα συνόδεψαν οι Κυριακάτικοι Times το ρεπορτάζ για τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα.


Οι ρεπόρτερ της εφημερίδας συνομιλούν με πολίτες που διαμαρτύρονται για τη δημοσιονομική πολιτική λιτότητας και την πρόθεση πώλησης δημόσιας περιουσίας, με έναν
εξ αυτών να σχολιάζει: «μπορεί να έχουν πουλήσει την Ακρόπολη και να μην το ξέρουμε».
Το πωλητήριο που έχει αναρτήσει η εφημερίδα στον Ιερό Βράχο μπροστά από τον Παρθενώνα αναφέρει: «Πωλείται. 1 μνημείο. Άριστη τοποθεσία. Χρειάζεται δουλειά. Καλέστε το Γιώργο Παπανδρέου».
Στο ρεπορτάζ της με τίτλο «Ανοιχτοί σε όλες τις λογικές προσφορές» η εφημερίδα σημειώνει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θεωρούνται όρος για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα και επομένως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα. «Από τις βουτηγμένες στη βότκα ημέρες του Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία έχει να γίνει μία τέτοια κρατική δημοπρασία», σχολιάζει η εφημερίδα.
Γίνεται μια αναφορά στον πλούσιο κατάλογο των προς πώληση οργανισμών και στοιχείων περιουσίας του ελληνικού δημοσίου με τη σημείωση ότι στη νέα Ευρώπη τίποτα δεν είναι ιερό και το ερώτημα ποιος αγοράζει σήμερα.
Κυβερνητικός σύμβουλος που δεν κατονομάζεται δηλώνει στην εφημερίδα ότι έσοδα της τάξης των 15 με 20 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ένας πιο ρεαλιστικός στόχος, αντί των 50 δισεκατομμυρίων που έχει εξαγγελθεί. Όπως εξηγεί ο σύμβουλος, ένα περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά πολλά μαζί θα έριχναν τις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου