Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Τί κάνουν οι άλλοι και τί ΔΕΝ κάνει η Ελλάδα – Οι Ιταλοί «ανακρίνουν» τη Standard & Poor’s


Για πρώτη φορά μετά τη σύσταση της νέας Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) τον περασμένο Φεβρουάριο, μια χώρα κάνει χρήση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει η εν λόγω αρχή. Η ιταλική εποπτική αρχή χρηματιστηριακών συναλλαγών Consob «ανέκρινε» τη Δευτέρα εκπροσώπους της αμερικανικής Standard & Poor’s. Οι Ιταλοί...
θέτουν στο επίκεντρο της έρευνάς τους τη χρονική συγκυρία και τις πηγές της αξιολόγησης επί του ιταλικού προγράμματος περικοπών. Οι «συνομιλίες-ανάκριση» των εκπροσώπων του οίκου διήρκεσαν περίπου δυο ώρες με τους τελευταίους να απαντούν στα ερωτήματα των Ιταλών και να επιφυλάσσονται να προσκομίσουν έγγραφα.
Στο στόχαστρο και η Moody´s
Την περασμένη Πέμπτη η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα περικοπών. Ήδη την επόμενη μέρα και ενώ οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, η S & P έδωσε στη δημοσιότητα την αρνητικών τάσεων αξιολόγησή της. Η ιταλική εποπτική αρχή χρηματιστηριακών συναλλαγών επικρίνει το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει ακόμη καν γνωστές οι λεπτομέρειες του πακέτου, που σημαίνει ότι ο οίκος στηρίχθηκε σε αδιακρισίες των μέσων ενημέρωσης. Ερωτηματικά εγείρει και η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης δεδομένου ότι δεν είχαν κλείσει ακόμη τα χρηματιστήρια. Την Παρασκευή η ιταλική αρχή σκοπεύει να καλέσει και εκπροσώπους της Moody´s ενώ με το θέμα αναμένεται να ασχοληθεί την ερχόμενη εβδομάδα και η ESMA.»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου