Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ποιο 2004 και ποιο '60; Πίσω στο Λονδίνο του 1800 μας πήγαν!


Πείνα: ο γενετικός εφιάλτης του σύγχρονου Έλληνα... 

που μεταδίδεται γονιδιακά από την Κατοχή του '41 - '44 επιστρέφει με τις ευλογίες των ''δημοκρατών'' πολιτικών μας που παρακολουθούν ασυγκίνητοι από την πολυτέλεια της Βουλής, μιλώντας αλαζονικά για.... σεβασμό στο πρόσωπό τους, ως εκπροσώπων των θεσμών. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανώτερος θεσμός από αυτόν του ανθρώπου και του ανθρωπισμού. Και, όπως εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλύτερα από όλους, από την Αντιγόνη του Σοφοκλέους και μες στους αιώνες, ο σεβασμός σε κάποιους θεσμούς και η υπακοή σε αυτούς ξεπερνά την αφοσίωση στους υπόλοιπους.


Πρόσφατα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως οι μισθοί θα γυρίσουν στα επίπεδα του 2004, πολλοί παρομοιάζουν το κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό είναι εφάμιλλο της δεκαετίας του '50 - '60, άλλοι μιλούν για χρόνια Κατοχής. Ωστόσο, τα νεώτερα δεδομένα δείχνουν ότι, δυστυχώς, έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία στην κατάσταση που βρισκόταν το Λονδίνο του 19ου αιώνα.

Η συγκλονιστική είδηση ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες που χάνουν τη δουλειά τους μένουν άστεγοι και τρέφονται από τα συσσίτια και η ανατριχιαστική είδηση πως ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναγκάζονται να δίδουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα, γιατί αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, αναπόφευκτα φέρνει στο νου εικόνες ενός σκοτεινού, φρικιαστικού παρελθόντος που ως τώρα μόνο απ' τα μυθιστορήματα και τις ταινίες εποχής γνωρίζαμε και ευχόμασταν να μη δούμε ποτέ.

''Η άγνοια και η ανάγκη. ''
Εικόνες που περιέγραφε ο Κάρολος Ντίκενς στα ''Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα'' και στον ''Όλιβερ Τουίστ'', όπου εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας, οικογένειες χωρίζονταν, τα παιδιά δίνονταν σε άθλια ορφανοτροφεία, και οι άνθρωποι σαν άδεια, χρησιμοποιημένα σακιά πετάγονταν στα πτωχοκομεία, ενώ οι λίγοι πλούσιοι ζούσαν μες στην πολυτέλεια, αδιαφορώντας για τη δυστυχία γύρω τους.

Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα του 2011, που εξαπλώνεται ταχύτατα και στον υπόλοιπο κόσμο, αποτέλεσμα των οδηγιών των ''πλούσιων'' της Ευρώπης, που ήρθαν να μας ''σώσουν''. Η Ελλάδα της ανάπτυξης! Η Ελλάδα με τον ''αισιόδοξο'' προϋπολογισμό του 2012 που προβλέπει κι άλλη εξαθλίωση για τους Έλληνες πολίτες, και μάλιστα, για εκείνους τους Έλληνες πολίτες που δεν έκλεψαν ποτέ την εφορία και ποτέ δε ζημίωσαν το κράτος με συμφωνίες εκατομμυρίων που γέμισαν τους λογαριασμούς κάποιων, γδύνοντας τη χώρα.

Το πρόβλημα με τις Μνημονιακές κυβερνήσεις έπαψε να είναι μόνοπρόβλημα νομιμοποίησης, πρόβλημα συνταγματικό, ή πρόβλημα πατριωτικό: έγινε πια πρόβλημα ανθρωπιστικό। Και κανένας από τους ''υπεύθυνους'' δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του παρά στέκεται στο θρόνο και χαμογελά αυτοϊκανοποιημένος από τις ॥''επιτυχίες'' τους, που με θράσος παρουσιάζονται ως τέτοιες από τα μαζικά μέσα εξημέρωσης και με αυθάδεια πλαισιώνονται από δημοσκοπήσεις που δείχνουν έναν φανταστικό λαό, χαρούμενο από την κυβέρνηση Παπαδήμου!
http://endelehia.blogspot.com/2011/11/2004-60-1800.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου