Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Οι εκλογές απειλούν μόνο τους φασίστες κύριε Παπανδρέου


Στον περίφημο «αποχαιρετιστήριο» λόγο του Γιώργου Παπανδρέου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ακούσαμε πολλά τραγελαφικά και δυστυχώς πολλά επικίνδυνα. Το επικινδυνότερο όλων ήταν η πρωθυπουργική αναφορά στις εκλογές και στον κίνδυνο που αυτές εμπεριέχουν για την...χώρα!!!
Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης, άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης, άμεσης ιδεολογικού αναπροσανατολισμού, τότε κάποιος πρέπει να του τονίσει πως οι εκλογές αποτελούν το απαύγασμα της Δημοκρατίας, αποτελούν το μέσο έκφρασης του κυρίαρχου λαού, αποτελούν τον μοναδικό τρόπο καθορισμού της πορείας μίας χώρας.

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη ρήση του Γιώργου Παπανδρέου είναι αποτέλεσμα πιέσεων εκ μέρους των δανειστών τραπεζιτών ή των αρχηγών άλλων κρατών. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός της Ελλάδας κατανοεί τις έννοιες της Ελληνικής γλώσσας, την οποία και με δυσκολία χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει με τον Ελληνικό λαό…

Γνωρίζουμε όμως πως όποιος βλέπει κινδύνους στην διενέργεια εκλογών, τότε ξεσκεπάζει φασίζουσα νοοτροπία και αποτελεί κίνδυνο για την Δημοκρατία. Εκτός και εάν επιθυμεί μία τυπική δημοκρατία και όχι ουσιαστική, όπως το Σύνταγμα με απόλυτη σαφήνεια ορίζει. Ο φασισμός και οι σύγχρονες εκφάνσεις του, έχουν ημερομηνία λήξης. Παρά τα όποια συντηρητικά χρησιμοποιηθούν στην κονσερβοποίησή του, η λήξη του είναι δεδομένη. Και σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν γνωρίζει ιστορία (Ελληνική ή παγκόσμια), κάποιος πρέπει να του πει πως ο φασισμός είναι μία τάση ή πολιτική πρακτική που έχει μικρή διάρκεια ζωής, οι δε εκφραστές του έχουν άδοξο και επίπονο τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου