Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΦΙΛΟΣ Ο ΔΗΘΕΝ "ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ" ΒΟΡΙΔΗΣ!

Είναι πραγματικά γελοίο ν'ακούς και να διαβάζεις από κάποιους, κυρίως αριστερής ιδεολογίας, πως...ενοχλήθηκαν από την παρουσία Βορίδη στην κυβέρνηση, επειδή τάχα "μισεί τους Εβραίους" και είναι "αντισημίτης"!
Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: Και για να..

την καταλάβουμε, πρέπει να γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου αρκετά χρόνια πριν, στις αρχές της δεκαετίας του '80...

Εκεί, όπου η νεοσύστατη ΕΠΕΝ, θεωρούμενη ως το κόμμα του Παπαδόπουλου, πετυχαίνει να εκλέξει έναν Ευρωβουλευτή στις Ευρωεκλογές του 1984, με ποσοστό 2,29: Πρόκειται για τον Χρύσανθο Δημητριάδη.

Αρχηγός της ΕΠΕΝ εκείνη την περίοδο είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, νυν Γ.Γ της Χρυσής Αυγής. Λόγω της ξαφνικής φιλοισραηλινής γραμμής πλεύσης της ΕΠΕΝ, που ολοκληρώνεται με την παρουσία του Δημητριάδη στην ομάδα "φίλων του Ισραήλ" στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Μιχαλολιάκος αποχωρεί.
Το κενό καλύπτεται άμεσα από έναν άγνωστο μέχρι τότε στους εθνικιστικούς αγώνες, αλλά γνωστό γιο μεγαλοαστού και απόφοιτο του Κολλεγίου Αθηνών (και κολλητό του Κυριάκου Μητσοτάκη), τον Μάκη Βορίδη.

Ο ίδιος, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη φιλοεβραική μεταστροφή της ΕΠΕΝ, άσχετα αν πλασάρεται ως "σκληρός εθνικιστής".

Τα υπόλοιπα, είναι λίγο - πολύ γνωστά: Μετά την διάλυση της ΕΠΕΝ ιδρύει το Ελληνικό Μέτωπο, για να τον μαζέψει ο Καρατζαφέρης στο Λαος αργότερα.

Αυτός είναι λοιπόν ο πραγματικός Βορίδης: Φιλοεβραίος από τα νειάτα του, κάτι που σίγουρα τον βοήθησε να "ανέβει" και να γευτεί εξουσία. Άλλωστε, όπως λένε πρώην συναγωνιστές του, αυτός ήταν ο σκοπός του εξαρχής, γι'αυτό άλλωστε και μέσα στην ΕΠΕΝ τον αποκαλούσαν...Φλωρίδη!http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/11/blog-post_23.html

1 σχόλιο:

 1. Υπερασπίζεται τον Μάκη Βορίδη, ο Πολύδωρος Δάκογλου
  Αναρτήθηκε από KARATHEODORIS στις 3:05 μ.μ.

  Με αφορμή την ανάρτησή μας σχετικά με την παρουσία του Μάκη Βορίδη στην εκπομπή Πρωταγωνιστές (Όταν οι εθνικιστές πιάσουν τα πόστα), ο γνωστός για τους αγώνες του Πολύδωρος Δάκογλου μας απάντησε στέλνοντας τη δική του άποψη, η οποία αξίζει να διαβαστεί:

  "Μήπως είμαστε πολύ βιαστικοί;

  Είναι λογικό, όταν στηρίζουμε όλες μας τις ελπίδες σε έναν χαρισματικό συναγωνιστή, και αυτός δεν "ικανοποιεί", κάθε στιγμή και για κάθε θέμα, τους πόθους μας, να τον θέτουμε υπό κριτική ή και υπό αμφισβήτηση.

  Είναι εξ ίσου λογικό, όταν φορτώνουμε στις πλάτες ενός χαρισματικού συναγωνιστή την επιθυμία μας για επικράτηση -"εδώ και τώρα"- του συνόλου των αρχών και των ιδεών μας, και αυτός δεν φέρνει "τον καινούριο κόσμο" σε χρόνο μηδενικό, να νοιώθουμε βιασύνη, απογοήτευση και τάσεις κατηγορίας.  Δυστυχώς, χωρίς να προσπαθήσουμε να σκεφθούμε τι κάναμε εμείς για την δική του στήριξη. Αν βοηθήσαμε να πλαισιωθεί μέσα στην Βουλή και στο κόμμα του και με άλλους συναγωνιστές από τον Πειραιά, την Καρδίτσα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κ.λ.π.

  Τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές", αξίζουν μιας δεύτερης, πιό προσεκτικής ανάγνωσης. Και κάτι ακόμη. Επέβαλε την εμφάνισή του, και μαζί με αυτήν, ότι στην κοινή γνώμη εξέφραζε η παρουσία του.

  Όσο για το φοβισμένος, είναι άδικο. Απειρος, ναί. Με γλώσσα όμως και κώδικες που μπορούσαν να τους αποδεχθούν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες με μπασταρδεμένη σκέψη και αξιακό σύστημα. Νομίζω ότι ο Μάκης Βορίδης έχει κερδίσει το δικαίωμα μιας πιο ήρεμης -υποστηρικτικής- αντιμετώπισης, από εμάς τουλάχιστον. "

  Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

  http://gkaratheodoris.blogspot.com/2011/11/blog-post_4195.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή