Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Με ενέχυρο χρυσό και έσοδα από ΦΠΑ θα μας δανείζουν!


 Με ενέχυρο κυριολεκτικά "τα χρυσαφικά του κράτους" η Γερμανία θέλει να φέρει τη νέα κατοχή στην Ευρώπη μέσω ενός fund 2.5 τρισ. ευρώ, το οποίο θα βοηθά χώρες της ευρωζώνης που έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά οι αυτά χώρες θα δίνουν τον χρυσό τους και τα φορολογικά τους έσοδα από το ΦΠΑ, ως ενέχυρο!   


Αυτό είναι τo σχέδιο κάλυψης των αναγκών χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών κρατών μέσω ενός ....
χρηματοδοτικού σχήματος που μπορεί να φτάσει τα 2,5 τρισ με στόχο να περιορίσει το χρέος των ευρωπαϊκών κρατών στο 60% του ΑΕΠ μέσα σε...
ένα χρονικό ορίζοντα 20-25 ετών βασισμένο στις δηλώσεις Σόιμπλε, αποκαλύπτεται από ένα έγγραφο της ιταλικής τράπεζας Intesa Sanpaolo.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή και αντίστοιχη ωφέλεια για κάθε κράτος θα διέπεται από εγγυήσεις που θα συνδέονται με αποθέματα χρυσού και ενέχυρα φορολογικών εσόδων από εισόδημα είτε από ΦΠΑ, που θα πηγαίνουν στο FUND για ενδεχόμενες αποπληρωμές τοκοχρεολυσίων. Το κάθε κράτος δεσμεύεται για ένα πρόγραμμα αναχρηματοδότησης του χρέους του που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ και που  μετακυλύεται στο fund-γίγας. Αυτό θα πρέπει να αποπληρωθεί σε 20-25 χρόνια, με στόχο να μειώνεται κατά 1/20 κατ έτος.

Σε πρώτη φάση το Fund θα εκδώσει ομόλογα για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες των χωρών που δεσμεύονται για την αποπληρωμή και οι χώρες θα υπογράψουν εκχώρηση φορολογικών εσόδων και θα μεταφέρουν τον χρυσό τους στην Γερμανία! Ακριβώςς όπως έγινε και στον Β΄Π.Π.! Το Fund θα λειτουργήσει ως εγγυητής και η περίοδος μεταφοράς του υπερβάλλοντος χρέους από το 60% από τα κράτη στο Fund θα κρατήσει έως 5 χρόνια.

Φυσικά γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι για χώρες όπως η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα τεθούν υπό φορολογική κατοχή και θα χάσουν τον χρυσό τους, δηλαδή θα μετατραπούν κανονικότατα σε γερμανική αποικία!


ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου