Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Πρώτο κόμμα οι «Αγανακτισμένοι» - 9 κόμματα στη Βουλή

Δημοσκόπηση-έκπληξη που φέρνει τους «Αγανακτισμένους» πρώτους σε πρόθεση ψήφου εφόσον αποκτήσουν την μορφή κομματικού σχηματισμού, έγινε τις προηγούμενες ημέρες από μεγάλη εταιρία που διενεργεί έρευνες. Στην έρευνα, δεύτερο κόμμα εμφανίζεται -με ελάχιστη διαφορά από τους «Αγανακτισμένους»- το ΠΑΣΟΚ ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με...
επίσης πολύ μικρή διαφορά...

Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida, το ποσοστό στο οποίο κινούνται τόσο οι «Αγανακτισμένοι», όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατίακινείται στο 15% και είναι εντυπωσιακό ότι το συνολικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής δεν ξεπερνά το 30,5% !

Στην ίδια δημοσκόπηση, εμφανίζεται να μπαίνουν στη Βουλή συνολικά ...9 κόμματα μαζί με τους «Αγανακτισμένους. Ειδικότερα, το ΚΚΕ κινείται γύρω στο 8% ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γύρω στο 5,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις και μετά βίας φαίνεται να ξεπερνά το όριο εισόδου στη Βουλή που είναι το 3% ενώ το ίδιο ποσοστό φαίνεται να ξεπερνούν επίσης η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι Οικολόγοι εμφανίζονται λίγο πιο πάνω από το 2% και δεν πετυχαίνουν να μπουν στη Βουλή. Σε ότι αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο, αυτή φτάνει το 23%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου