Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

“Αιχμάλωτος της παγκόσμιας εξουσίας” δηλώνει ο ΓΑΠ στους “Αγανακτισμένους”

Διαβάστε αυτή τη δήλωση κι αν καταλάβετε τίποτε να μου το πείτε. Αφορά το κίνημα των “Αγανακτισμένων” πολιτών κι έγινε λίγες ώρες αφότου χιλιάδες διαδηλωτές παρ’ ολίγο να κάνουν ντου στη Βουλή:
«Όσοι διαδηλώνουνόχι μόνο στην Ελλάδααλλά σε τόσες πλατείες ανάτον κόσμοαπευθύνονται σε εθνικά συστήματα ....
Δημοκρατίαςτα οποίασήμερα είναι αδύναμα, πολύ πιο αδύναμα από ό,τι παλαιάΠέρα δηλαδήαπό τις ενδογενείς τους ατέλειες, που πρέπει και αυτές να αλλάξουν για νααντιμετωπιστούναιχμαλωτίζονται από παγκόσμιες εξουσίες και από τιςαδυναμίες ενός παγκόσμιου ή περιφερειακού συστήματος»
Ποιος τα είπε; Ποιός άλλος από τον πρωθυπουργό.
Τι θέλει να πει άραγε ο ποιητής δύσκολο να το καταλάβουμε. Είναι σαν την κυβερνητική πολιτική που μόνο το ΠΑΣΟΚ την καταλαβαίνει αλλά ο ελληνικός λαός δεν παίρνει χαμπάρι.
Το μόνο που καταλαβαίνουμε εμείς, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια είναι αλήθεια, ότι ο ΓΑΠ προσπαθεί να μας πει ότι είναι… αιχμαλωτισμένος από τις παγκόσμιες εξουσίες και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ή μήπως εννοεί ότι οι “Αγανακτισμένοι” είναι
Κατά τα άλλα μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.
Υπάρχει βεβαίως και ένα άλλο ερμηνευτικό ενδεχόμενο του χρησμού για να είμαστε δίκαιοι
Μιλώντας ο Γιώργος περί διακυβέρνησης και παγκόσμιας εξουσίας και για ενδογενείς ατέλειες του συστήματος να εννοεί ότι έχει χρεοκοπήσει το πολιτικό σύστημα το οποίο ο ίδιος υπηρετεί προσωπικά;
Αν πράγματι έχει πει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να μείνει στην ιστορία μαζί μ’ αυτό που είχε πει όταν έγινε πρωθυπουργός: Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία.
Αν είχε πάντως τα κότσια θα αποδοκίμαζε τη λαϊκή οργή ή αντίθετα θα την επιδοκίμαζε ανοικτά. Βλέπει, όμως, ότι η θέληση του κόσμου τον ξεπερνά κι αυτόν κι όλη την παλαιοκομματική νοοτροπία που κουβαλάνε πολιτικοί τύπου Πάγκαλου που θίχθηκε γιατί τον βρίζουν.
Μωραίνει κύριος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου