Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το πυρηνικό ατύχημα ίσως να γίνει αιτία για να χρεοκοπήσει η Ιαπωνία.

Το πυρηνικό ατύχημα ίσως να γίνει αιτία για να χρεοκοπήσει η Ιαπωνία.
Aπό την σύνταξη του ιστολογίου Washington's Blog
10/11/2011

Eίχαμε επισημάνει τον περασμένο Απρίλιο ότι ένας πυρηνικός όλεθρος μπορεί να κοστίσει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της καταστροφής είναι πολύ υψηλότερο από τα ασφάλιστρα με τα οποία είναι...

δεσμευμένο ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, και τελικά μπορεί να οδηγήσει μια χώρα σε χρεοκοπία.

Η εφημερίδα Taipei Times, σε σημερινό της δημοσίευμα, τονίζει ότι, σύμφωνα με γνωστό Ιάπωνα συγγραφέα:


"Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκιο έχει υπολογίσει ότι ο καθαρισμός του χώματος και των οδοστρωμάτων στις περιοχές της Ιαπωνίας που χτυπήθηκαν από ραδιενέργεια θα κοστίσει στο ιαπωνικό κράτος 800 τρισεκατομμύρια γιεν (10 τρισεκατομμύρια δολάρια), ποσό που ισοδυναμεί με τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού της Ιαπωνίας για δέκα χρόνια.
Οι απώλειες είναι τόσο μεγάλης έκτασης και κρισιμότητας που αναμβίφολα θα γίνουν αιτία όχι μόνο να φτάσει, αλλά να υπερβεί τα όρια της χρεοκοπίας η κυβέρνηση της Ιαπωνίας".

Φυσικά, η τακτική της ιαπωνικής κυβέρνησης από την επόμενη κιόλας ημέρα της καταστροφής χαρακτηρίστηκε από μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί η σοβαρότητα της καταστροφής της Fukushima και να συγκαλυφθούν σημαντικά στοιχεία.

Δεδομένου ότι η Ιαπωνία είτε δεν είναι διατεθειμένη είτε αδυνατεί να πληρώσει για έναν αποτελεσματικό καθαρισμό της περιοχής της Fukushima από τη ραδιενέργεια, όλα δείχνουν ότι ο ιαπωνικός λαός θα πληρώσει το τίμημα για την καταστροφή, με την επιδείνωση της υγείας του επί γενιές ολόκληρες στο μέλλον.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι και η καταστροφή της Fukushima, και η οικονομική κρίση που πλήττει αυτή τη στιγμή αρκετές χώρες, αλλά και διάφορες οικολογικές καταστροφές, όπως η διαρροή της ΒΡ στον κόλπο του Μεξικού, προκλήθηκαν από το προνομιούχο 1% του πληθυσμού, την ολιγαρχία, η οποία: (1) έπαιρνε ανεύθυνα ρίσκα ότι τίποτε απρόοπτο δεν θα συνέβαινε και (2) μείωνε τα έξοδα που απαιτούνταν για την ασφάλεια της λειτουργίας των συστημάτων τους, μόνο και μόνο για να αυξήσει τα κέρδη της.

Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, όπως ακριβώς οι μεγάλες τράπεζες "φόρτωσαν" τα τοξικά ομόλογα στους κρατικούς ισολογισμούς της Ελλάδας, την Ιταλίας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών (και εν τέλει στους λαούς τους), έτσι και η ιαπωνική κυβέρνηση και η TEPCO "φορτώνουν" το κόστος της καταστροφής της Fukushima στις πλάτες των Γιαπωνέζων, στερώντας τους την υγεία, τη δύναμη και την ευημερία τους.

Διαβάστε αυτό αν πιστεύετε ότι υπερβάλλουμε για την κρισιμότητα της κατάστασης στη Fukushima.


πηγη

ΠΗΓΗ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/11/fukushima.html#ixzz1dZCYIlXr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου